Блог

14 трика да изглеждате чудесно на снимка

29.04.2023 15:20

14 трика да изглеждате чудесно на снимка

Лято е и независимо дали сте почитатели на морето или на планината със сигурност ще се върнете от лятната ваканция заредени с много позитивни емоции и с цял куп снимки.

Ето  няколко трика, които ще ви помогнат да изглеждате очарователно на снимка:

Ето  няколко трика, които ще ви помогнат да изглеждате очарователно на снимка:

  1. Отделете време и разгледаите любимите си снимки и се опитайте да откриете дали харесвате начина, по който изглеждате от определен ъгъл, или своя специфична усмивка? Открийте какво ви харесва и се опитайте да повторите елемента.
  2.  За да избегнете двойната брадичка, издължете врата и наведете малко лицето си - челото напред, брадичката навътре. Може да се чувствате малко странно, но със сигурност ще излезете превъзходно на снимката.
  3. Ако често мигате точно в момента за снимка, лесен трик да се справите с проблема е като затворете очи и ги отворете бавно точно, когато апаратът щраква.
  4. Ако усещате очите си парещи, сухи, изморени, зачервени, но сте канени на важно събитие и искате да имате снимки, капнети си капки за очи, които да успокоят очите ви и да ви помогнат да се почувствате по-добре.
  5. Изчервяването е задължително! Без малко цвят на бузките, лицето ви ще изглежда бледо и изморено на снимката. Използвайте умерено наситен розов нюанс върху бузките, за да оформите оптично лицето си.
  6. Извитите мигли и спиралата са абсолютно задължителни. Очите са частта, от снимката, върху която погледа се фокусира.
  7. Сложете си светло червило. Тъмното червило може да има смаляващ ефект върху устните. По-добре стойте далеч от матиращо тъмно червило за устни, защото то може доста да ви застари. Придържайте се към по-светлата гама.
  8. Използвайте молив за вежди. Тъй като веждите придават характер и емоция е важно да се погрижите за тях преди снимка. Може дори да изберете малко по-тъмен молив, тъй като веждите принципно изглеждат по-светли на снимка.
  9. Избягвайте прекаления блясък по лицето си. Мекото сияние е хубаво, но ако кожата ви е прекалено омазнена, на снимката това ще изглежда наистина ужасно. По-добре изберете матови нюанси.
  10. Уверете се, че косата ви е блестяща. Спреят за блясък е страхотно помощно средство да добавите сияние в косите си . Снимката може да подчертае стърчащите крайчета на косата, така че се уверете, че визията ви е елегантна.
  11. Помислете за ъгъла. Да застанете с лице право срещу камерата рядко е добър избор. По-добре извийте глава си така, че да се виждат ¾ от лицето ви, което ще придаде дълбочина на изображението.
  12. Снимка заснета от по-високо със сигурност е много по-ласкателна към външния ви вид, от тази заснета от ниско. Ако сте по-високи от снимащия - седнете.
  13. Опитайте позата "Червен килим": поставете ръка на бедрото си, извийте тялото си на една страна и обърнете глава към обектива. Клише е, но върши работа, ако искате да изглеждате по-слаби.
  14. Снимайте се повече! Хората, които мислят че не са фотогенични, като цяло рядко са склонни да позират за снимка. Но истината е че колкото повече снимки позволите да ви направят, толкова по-вероятно е да сте доволни поне от една или две от тях.


      Забавлявайте се, това винаги разкрасява :)