Как да прибереш и съхраниш зимните си дрехи бързо, ефективно и с кеф

Артикулен номер: 020
Как да прибереш и съхраниш зимните си дрехи бързо, ефективно и с кеф
Как да прибереш и съхраниш зимните си дрехи бързо, ефективно и с кеф
Артикулен номер: 020

Как да прибереш и съхраниш зимните си дрехи бързо, ефективно и с кеф!

В периода на смяна на сезоните идва ред да извадим летните дрехи и да приберем зимните. Ето няколко съвета как да го направим бързо и ефективно, като едновременно с това се насладим на целия процес.

 

Направи го с кеф!

Смятаме, че всяко малко действие в нашия живот, пък било то и когато го вършим по задължение, трябва да ни носи наслада и удоволствие, затова те съветваме в някой дъждовен ден от уикенда си пусни уредбата с диска на любимия си изпълнител и отдели един следобед за прибиране на зимните дрехи.

Изхвърляй, подарявай, освобождавай място! Така се създава възможност да се освободиш от старата енергия и да привлечеш нова енергия в живота си.

Прегледай детайлно зимния си гардероб и ако има някои дрешки, които са ти малки, вече са износени, омръзнали са ти, имат вече непоправими дефекти или просто ти носят лош спомен – освободи се от тях. Има толкова начини да го направиш – като ги подариш на свой близък, дариш ги в дом за хора в нужда, дадеш ги за рециклиране (някои магазини предлагат ваучер с отстъпка срещу стари дрехи) или, дори, просто ги оставиш отделени до коша за боклук (сигурни сме, че някой бездомник ще се зарадва на новите си придобивки). Сега вече гардеробът ти е готов за нови попълнения, а и животът ти – за нови преживявания и емоции!

 

Истината е в чистотата!

Преди да прибереш зимните дрехи трябва да се увериш, че те наистина са чисти. Изпери тези, които позволяват това, а по-специфичните материи – дай на химическо чистене!

 

Актуални стилни туники: Туника Клара, Стела, Туника Ливия, Туника Манди, Мелади (разгледай от тук») .

Малко предподготовка

Преди да започнеш реалното подреждане, снабди се с подходящи пособия за съхранение на твоите дрехи. Това могат да бъдат, в зависимост от дрехите и мястото, с което разполагаш, закачалки, калъфи, кутии за съхранение или пластмасови контейнери. Закачалките са подходящи, ако ще съхраняваш дрехите в гардероб. Избягвай тънките телени закачалки. За тежки дрехи като якета, палта, сака избери масивни дървени закачалки, за тънките материи, които са склонни да се изплъзват – велурени модели и т.н. Удачно е за някои дрехи да се използват и калъфи с цип, с които да затвориш дрехите на закачалката. Ако избереш да съхраняваш дрехите си в кутии за съхранение или контейнери, имаш възможност да избереш красиви модели, които да поставиш под леглото или над гардероба. Те са подходящи за съхранение на вълнени материи, бельо, аксесоари и т.н. Може да маркираш кутиите за по-лесна ориентация, когато дойде време отново да ги върнеш в гардероба.

Магията на подреждането

След като си избрала начина на съхранение на дрехите си мини към самото подреждане. Изкарай дрехите от гардероба си и ги постави на леглото, така че да се виждат всички. Сортирай ги като отделиш бельото, по-леките материи и дрехи, и по-тежките и официални рокли, гащеризони, поли, панталони, костюми, сака и якета, палта и, разбира се, отделиш специално внимание на аксесоарите. След това премини към реалното подреждане, като първо сгънеш дрехите, така че да има минимално гънки по тях. Постави най-отдолу по-издръжливите материи, а най-отгоре деликатните като коприна и фина дантела. Много важно е да предпазиш дрехите си от молци. Това може да стане като избереш нещо специално за целта от аптеката или използваш кедрово дърво. И не на последно място – трябва да съхраняваш дрехите си на проветриво, хладно и невлажно място, далеч от изкуствена и естествена светлина.

И след тези съвети остава само да ти пожелаем – дерзай!

 

Малките акценти завършващи стилната визия: Комплект колие и обеци Бяла Капка, Комплект колие  и обеци в червено, Комплект колие и обеци в лилаво, Колие с естествена перла, Комплект колие и обеци в черно, Комплект колие и обеци в бяло, Комплект колие и обеци.

(разгледай от тук»)